Hvor ofte bør du variere det du kjøper? En vanlig feil mange gjør.

Det er fort gjort at ting blir dårlig i kjøleskapet om vi kjøper noe utenom det vanlige, ikke sant? 

Spesielt om du følger oppskrifter som krever nye ingredienser du ikke pleier å ha hjemme. Du tenker: “jeg må huske å bruke det” også ligger det bare der til det blir dårlig og kan kastes. 

Det er vanlig å ha lyst på mer variasjon, prøve nye oppskrifter, kjøpe nye ingredienser, men da legger du mer press på deg selv (1) på at du må bruke opp ingrediensene enn det du klarer (2,3). Resultatet (4) blir ofte til at vi går tilbake til den gamle vanen med å kjøpe de samme ingrediensene og lage det samme så vi ikke kaster så mye mat. 

Bruk 90/10 regelen

hvorav 90% av det jeg kjøper er gamle ingredienser og maks 10% er nye ingredienser. Da blir det lettere å bruke opp maten, samtidig få variasjon og du trenger ikke være så streng med hva du kan/ikke kan kjøpe. 

Men blir ikke maten lite variert hvis du kjøper det samme hver gang? Kort sagt, nei. 

Å være kreativ og få mer variasjon i maten handler IKKE om å kjøpe inn masse nytt, men å gjøre masse nytt med ingrediensene du har f.eks ved å gjøre ingrediens-BYTTER

Les mer: Jeg vil prøve ut nye ingredienser, men vet ikke hva.