Derfor får du mange interessante kombinasjoner
Når du bare tar det du finner i kjøleskapet og lager en slags “resterett” - blir det ofte sært.
Problemet er ikke at du blander “masse rart”
Men fordi du kombinerer to eller flere karbohydrater, grønnsaker eller proteiner som ikke passer med hverandre.
Det er f.eks flere som har prøvd å slå sammen kjøtt og fisk og tenkt at “dette skal jeg aldri gjøre igjen”.
I stedet for å “bare gjøre noe”, bør du ha en viss anelse om hvilke ingredienser som passer sammen.
Og letteste måten er å lage en vri på oppskrifter vi i utgangspunkt tenker å lage.
For når du legger til og trekker fra ingredienser, skjønner du mer hvordan det påvirker retten. Og du får preferanse som du kan bygge videre på.
Første steget er å tilberede ingrediensene separert/hver for seg. Så når du har rester, har du rester av ferdig tilberedte ingredienser du kan putte oppi maten, der du føler passer best.
Da kan du eksperimentere litt hver dag, i stedet for å ha en kjip restemiddag mot slutten av uka.
Det er sånn du får brukt opp maten samtidig som du får prøvd noe nytt.