Derfor har matlaging ikke vært min “greie”
Matlaging var som en jobb.
Jeg var redd for at resultatet skulle bli dårlig og følte jeg “MÅTTE" følge oppskrifter slavisk for å være safe.
Men det var et ork å lese lange fremgangsmåter og handle inn 10 nye ingredienser bare for den ene oppskriften.
Matlaging var ikke min “greie”, derfor gadd jeg heller ikke sette meg inn i det.
Jeg endte opp med å spise bare for å spise, men det var ikke det jeg ville heller. For jeg elsker å spise god mat, bare at jeg er veldig lat av meg.
Derfor begynte jeg å lage mat på MIN måte. At jeg tok det jeg hadde og så hva det ble ut av det.
Det var frihet, det.
Men jeg skulle ikke bare “hoppe ut i det” uten en oppskrift, for da ble det flere bom enn blink. Da turte jeg ikke lenger å ta sjansen på hva som ville bli godt sammen.
Derfor prøvde jeg å søke “hvordan lage mat uten oppskrift?” for sånn…gud vet, 10 år tilbake, men jeg fant ingen som snakket om det da. Så jeg begynte å ta babysteps og gjøre ingrediens-BYTTER for å tøye på oppskriftene, for å se hvordan det går.
Jeg prøvde å lære hvilke ingredienser som var viktig og ikke viktig i en oppskrift. Etterhvert fikk jeg litt mer peiling på hva jeg holdt på med.
Og nå kan jeg slippe meg løs på kjøkkenet og freestyle - så det er ingenting som er “feil” lenger.
Så for meg har alltid matlaging vært GØRR kjedelig hvis jeg må følge en oppskrift.
Men når jeg kan åpne opp kjøleskapet og bare ta “det, det, det og det” - også sette sammen middagen, blir det mer som en LEK.
For matlaginger er gøy når:
Du vet hva du skal lage til middag og har mange ideer
Du utfordrer deg selv til å lage noe nytt og du får det til
Du dropper å handle før middag og får mer ro på kjøkkenet
Du bare setter sammen noe til middag og maten faller i smak
Du gjør en vri og maten smaker bedre enn original-oppskriften
Matglede.