Hvordan få andre til å spise mer variert?

Bevissthet. 

Fordi du ikke kan tvinge andre til noe, men spille på lag med dem.

For noen som ikke er opptatt av mat eller har så mye peiling på matlaging så handler det om preferanse (hva de liker) og trygghet (hva de er kjent med). De vet kanskje hvilken retter de liker, men ikke HVA og HVORFOR de liker det. Din jobb er bevissthet (legge merke til det de ikke tenker over). Jo mer bevisst du er, desto lettere er det å lage mat som faller i smak og skape trygghet rundt den nye maten.

Mange velger likevel å finne en oppskrift som “passer” selv om det virker litt umulig. Men hvor safe er det å følge nye oppskrifter og handle inn ingredienser de aldri har brukt før? Hvordan kan du vite om middagen vil falle i smak? 

Å tilpasse oppskrifter til de vi lager til er ikke nødvendigvis en lettere løsning enn å finne oppskrifter som “passer”. Men det er en langsiktig løsning. 

Slik utfordrer du andre til å spise mer variert:

Håper det hjalp.