Variasjon.
Hva er variasjon?
Derfor er det vanskelig å spise variert
Hvordan få variasjon i maten?
Alle innlegg om variasjon
Hva er variasjon?
Variasjon er det å variere enten ved å 1) gjøre en forandring på en oppskrift/rett eller 2) veksle mellom oppskrifter/retter.
Derfor er det vanskelig å spise variert
Blir maten ensporet fordi du er redd for å prøve noe nytt? At du setter mye tid og energi i noe som ikke faller i smak?
Veldig mange velger å spise variert ved å veksle mellom oppskrifter og prøve å starte med en ny middagsoppskrift en gang i uka (2), i stedet for å ta utgangspunkt i retter du allerede lager og gjøre små ingrediens-BYTTER (1).
Det er fordi vi har blitt opplært til å følge oppskrifter helt siden barneskolen, så det virker som punkt (2) er eneste valget. Når punkt (2) blir for vanskelig blir det neste naturlige valget: matkasser $$. Men hva skjer den dagen du ikke abonnerer lenger?
Hvordan få variasjon i maten?
Du kan få variasjon på ulike måter.
Men jeg tenker på variasjon som noe helt annet enn det andre gjør og anbefaler.
Jeg tenker på hva en rett består av, altså: ingredienser, smak, tekstur/konsistens, form på ingrediensene, utseende på retten og tilberedningsmetode. Dette er felles for alle retter, så hvis jeg bare varierer på en av disse faktorene så vil det oppleves som nytt.
Etter jeg begynte å tenke sånn, så tok jeg meg tiden til å analysere oppskrifter for å forstå hvilke ingredienser som bidrar med hva og hva som virkelig er viktig for å kunne lage en lignende rett.
Jeg startet å få variasjon i maten ved å gjøre ingrediens-BYTTER og smaks-BYTTER, fordi det er det som gir mest variasjon for minst innsats.