Variasjon
.

Hva er variasjon?

Derfor er det vanskelig å spise variert

Hvordan få variasjon i maten?

Alle innlegg om variasjon

Hva er variasjon?

Variasjon er det å variere enten ved å 1) gjøre en forandring på en oppskrift/rett eller 2) veksle mellom oppskrifter/retter.

Derfor er det vanskelig å spise variert

Blir maten ensporet fordi du er redd for å prøve noe nytt? At du setter mye tid og energi i noe som ikke faller i smak?

Veldig mange velger å spise variert ved å veksle mellom oppskrifter og prøve å starte med en ny middagsoppskrift en gang i uka (2), i stedet for å ta utgangspunkt i retter du allerede lager og gjøre små ingrediens-BYTTER (1).


Det er fordi vi har blitt opplært til å følge oppskrifter helt siden barneskolen, så det virker som punkt (2) er eneste valget. Når punkt (2) blir for vanskelig blir det neste naturlige valget: matkasser $$. Men hva skjer den dagen du ikke abonnerer lenger?

Hvordan få variasjon i maten?

Du kan få variasjon på ulike måter.

Men jeg tenker på variasjon som noe helt annet enn det andre gjør og anbefaler.⁣

Jeg tenker på hva en rett består av, altså: ingredienser, smak, tekstur/konsistens, form på ingrediensene, utseende på retten og tilberedningsmetode. Dette er felles for alle retter, så hvis jeg bare varierer på en av disse faktorene så vil det oppleves som nytt. ⁣⁣

Etter jeg begynte å tenke sånn, så tok jeg meg tiden til å analysere oppskrifter for å forstå hvilke ingredienser som bidrar med hva og hva som virkelig er viktig for å kunne lage en lignende rett. ⁣⁣

Jeg startet å få variasjon i maten ved å gjøre ingrediens-BYTTER og smaks-BYTTER, fordi det er det som gir mest variasjon for minst innsats. ⁣⁣